AKTIVNOSTI U MJESECU VELJAČI 2011.GODINE 1.3.2011.


Tijekom mjeseca veljače 2011. godine nije bilo zastoja u radu Upravnog odbora MS Lipovljani. Održane su tri radne sjednice u kojima su učestvovali,  Josip Krajči, Branko Vincent, Marica Tisajova, Anđelka Štelmova, Ivan Hudec, Zlatko Štrban, Vlado Turas i Robert Ivanec. Od važnijih dogovora spominjemo:

 

  • nakon održane Godišnje Skupštine, MS Lipovljani nastavlja sa ostvarenjem ovogodišnjeg programa prikupljaju se ponude za izvođenje obrtničkih radova unutar Slovačkog etno doma u Željanskoj ul.
  • u tijeku je prepiska za dogovorene nastupe LIPE i LIRE u Devinskoj Novoj Vesi u Slovačkoj, koncem mjeseca svibnja 2011.g; ponuda je, da uz nas nastupi i KUD BOKOLJE DUGOPOLJANA, otok Pašman.
  • sa MH Kutina i KUD STJEPAN ŠAJNOVIĆ OSEKOVO dogovara se uzvratno gostovanje u Moslavini i na Lipovljanskim susretima, slovačkog KUD iz mjesta Velke Zalužje kod Nitre u Slovačkoj
  • također se ozbiljno pristupa ugovorenoj izradi izdanja monografije o 15 godišnjem radu Ogranka Matice slovačke Lipovljani, a novčanu su potporu tomu dali Branko Vincent i Vlado Turas, predstavnici Slovaka u Općini Lipovljani i Županiji Sisačko-moslavačkoj
  • načelno je dogovorena i prva ovogodišnja radna akcija na Slovačkoj etno kući, kad vrijeme dopusti.
  • Upravni odbor je izvješćen o intenzivnim kontaktima sa Sisačko-moslavačkom županijom i Uredom za zahranične Slovake u Bratislavi,vezano na kandidirane ovogodišnje programe i izvore financiranja.
  • U subotu, 19.02.2011.g. Josip Krajči i Branko Vincent prisustvovali su u Našicamna sjednici Izvršnog odbora Saveza Slovaka Hrvatske. Osim godišnjeg izvještaja za 2010. godinu, teme su bile vezane na najavljenu Godišnju Skupštinu u Soljanima koncem ožujka, te o statutu budućeg Slovačkog centra za kulturu u Našicama.

    Otvorena je vrlo interesantna rasprava o konkretnoj provedbi Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u RH 2011.godine, vezano za novosti oko upisivanja podataka o nacionalnoj pripadnosti u popisu birača.Na godišnjoj skupštini Matice hrvatske Ogranak u Lipovljanima, u subotu, 26.02.2011.g.  ispred Matice slovačke Lipovljani bili su Josip Krajči, Branko Vincent i Ivan Hudec. Pozdravnoj poruci, predsjednik J.Krajči je dodao ponudu, da se MH Lipovljani, već u svibnju ove godine, uključi u program susreta koji niz godina MS održava sa Savezom Hrvata u Slovačkoj, pretežito naseljenim u okolini Bratislave. (administrator)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.