Druga Likovna kolonija Matice slovačke Lipovljani 15.05.2022.

Druga Likovna kolonija Matice slovačke Lipovljani uspješno je održana u nedjelju 15. svibnja 2022. u dvoru Slovačke etno kuće u Željanskoj ulici. Nastavak je to lijepe tradicije koju godinama održavaju lokalni lipovljanski slikari, sada u sadržajno i tematski usmjerenom formatu na kuću i slovačko etno dvorište. Voditelj kolonije slikar Želimir Šiško okupio je ovom prigodom osim domaćih autorica Zdenke Kokolek i Ivane Kozina i neka šire poznata i priznata imena na likovnoj sceni iz cijele Hrvatske kao, Božidar Škofač, Željko Breka, Vladimir Drimal, Nada Katanec, Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić, Borislav Tutić, Edina Šalić, Ankica i Dubravko Malleg, Marija Tokić, Jaroslava Lulić i Vlatka Vidiček Dam.

Uz lijep i sunčan dan, umjetnicima je u ugodnom ambijentu dvora i kuće bilo pravo zadovoljstvo naslikati 15-tak vrijednih slika koje će biti javnosti predstavljene izložbom i katalogom uoči blagdana sv. Ćirila i Metoda početkom mjeseca srpnja u Lipovljanima. Domaćin Josip Krajči sa suradnicima pružio je ugodno gostoprimstvo gostujućim umjetnicima, a objed s kotlićem od divljači, šaranom na rašljama i tradicionalnim kolačem „mazanki“ bio je zahvala za izuzetno vrijedan slikarski trud.                                                                                                                  

U organizaciji kolonije osim općine Lipovljani pomogli su privatni donatori i svojim radom članovi Slađana Krajči, Ivan Perlić, Ico Vukašinović, Ljiljana Bokor, Marija Živković, Branka Perlić i Ivan Krajči. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.