Kuća i dvor kao mjesto susreta i radnog doprinosa svome društvu 07.5.2022.

U subotu 07.05.2022. matičari su po dogovoru u zakazano vrijeme prionuli vrijednim malim radnim aktivnostima koje za Slovačku etno kuću u Lipovljanima znače uredan i čist okoliš, lijepo spremljen prostor i zgodna najava predstojećih događanja. Posađeno cvijeće na ogradi trijema i oko bunara daje dvorištu poseban ugođaj. Za to su zaslužne vrijedne članice Sonja Mokri, Anđelka Štelma i Slađana Krajči. Željko Koral uredno kosi travnjak oko kuće, a domar Zlatko Dudaš vodi brigu o cjelokupnom inventaru.

Tako je održavanjem i brigom za  imovinu Matice, kod svakog člana društva omogućeno da iskaže svoj doprinos. Bit će tu i privatnih druženja i proslava, a naši članovi s zadovoljstvom dolaze u ovaj ambijent. Ne miruje se u pitomom slovačkom dvoru. Tako će uskoro početi snimanje virtualne šetnje Slovačkom etno kućom putem aplikacije Google street view, nastavlja se popis inventara za zaštićenu etno zbirku, a sredinom mjeseca svibnja u dvoru Slovačke etno kuće održat će se slikarska kolonija s desetak eminentnih autora iz Hrvatske s temom prostora i okoliša Slovačke etno kuće.

Osim spomenutih, radnu akciju svojim dolaskom pomogli su: Mario Bukovski, Zlatko Brnušak, Željko Čiž, Matija Hepner, Vlado Turas Karlo Krajči, Josip Žilka Zvonko Konstankijević, Mladen Krajči, Zlatko Štrban, i Josip Krajči. Potporu ovim aktivnostima daje i Vijeće slovačke manjine Općine Lipovljani. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.