GODIŠNJA SKUPŠTINA MS LIPOVLJANI I/2009 2.2.2009.

Održana Godišnja izborna Skupština MS Lipovljani

U subotu, 31.siječnja održana je Godišnja izborna skupština Matice Slovačke Lipovljani. U nazočnosti preko 70 članova, uglednih gostiju i prijatelja, Skupština je započela hrvatskom i slovačkom himnom u izvedbi domaćeg Pjevačkog društva LIRA. Nakon uvodnih riječi pozdrava i izvješća o četverogodišnjem radu dosadašnjeg Upravnog odbora MS, predsjednik Branko Vincent je zahvalio svim članovima, suradnicima, kao i Općini Lipovljani na velikoj pomoći u ostvarivanju programskih sadržaja, a sve sa ciljem očuvanja kulturnog i nacionalnog naslijeđa Slovaka u lipovljanskom kraju. Od važnijih aktivnosti tako je spomenuta vrlo dobra suradnja sa mjesnim KUD LIPA i PD LIRA, brojni nastupi diljem Hrvatske i Slovačke, višekratno ugošćavanje raznih priredbi Saveza Slovaka u RH u Lipovljanima, pokretanje učenja slovačkog jezika u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani sa 16 učenika, otkup stare slovačke kuće radi uređenja etno zbirke, pokretanje vlastite internet stranice, nabavke više slovačkih nošnji i druge opreme.

Skupština je protekla u poticajnoj raspravi, a podršku Slovacima iz Lipovljana iskazali su svojim dolaskom i gosti, načelnik općine Lipovljani Stjepan Markanović, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Franjo Capan, predsjednik Turističke zajednice Lipovljana Josip Debeljak, Mirko Fedak ispred KPD Ukrajinaca KARPATI, Josip Jozefčik sa delegacijom iz Matice Slovačke Međurić, Miroslav Lovčanin iz Matice Hrvatske Novska (ujedno i naš član), Damir Hubak – predsjednik DVD Lipovljani, Vlado Kačmarčik u ime Mješovitog pjevačkog zbora LIRA, te Marica Tisaj-predsjednica KUD LIPA Lipovljani. Na kraju službenog dijela izabran je novi-stari Upravni odbor za naredno mandatno razdoblje, sa slijedećim članovima:
1. Branko Vincent, predsjednik
2. Josip  Krajči, potpredsjednik
3. Zlatko Štrban ml., potpredsjednik
4. Marica Tisaj, tajnica
5. Ivan Hudec, član
6. Vlado Turas, član
7. Robert Ivanec, član
Rizničarka je Anđelka Štelmova.
Usvojen je i program ovogodišnjih aktivnosti, koji je nastavak brojnih društvenih događanja, kako u samoj općini Lipovljani, širom Hrvatske, te nekoliko posjeta sa nastupima u matičnoj zemlji Slovačkoj, u čemu imamo svesrdnu pomoć našeg člana mr Tomislava Horvata, sa radom u Bratislavi.
Po završetku službenog dijela, nastavljeno je druženje u ugodnoj i opuštenoj atmosferi uz tamburaški i plesni nastup članova KUD LIPA Lipovljani.
(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.