Gostovanje u Međuriću 11.05.2019.

Matičari u Međuriću su odlučili pozvati nekoliko sebi bliskih društava i sve to uobličiti u 7.  kulturnu večer Slovaka. U subotu 11. svibnja 2019.g. u novouređenom društvenom domu koji koriste zajedno sa mjesnom Češkom besedom, program je otvorio kraćom izvještajnom skupštinom predsjednik MS Međurić Josip Jozefčik, a nakon toga pred brojnim su gledateljima nastupili redom mladi i još mlađi iz Međurića, Markovca Našičkog, Banove Jaruge i našeg KUDa LIPA iz Lipovljana.

Ovaj put je voditelj Tihomir Krmek pripremio splet dječjih pjesama i brojalica, a najmlađi plesači Lipe pokazali su i zavidnu uvježbanost slovačkih plesova. Sve to uz pratnju Lipinog tamburaškog sastava u kojem su nastupili Franjo Rodić,  Vlado Dorić, Danijel i Josip Mutić, Karlo Ksenić i dvije tamburašice Svjetlana Letvenčuk i Dubravka Musij.  Bio je ovo drugi uzastopni nastup najmlađih plesača i dobra preporuka da nastupe i u ljetnom programu u vlastitom slovačkom dvorištu u Željanskoj ulici. I ovom su prigodom roditelji pratili i bodrili svoje plesače, što nas posebno raduje i potiče da kroz buduću suradnju zajedno napravimo još kvalitetniji program. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.