I u Lipovljanima obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 13.10.2019

U nedjelju, 13. listopada 2019.g. svečanom misom zahvalnicom, pred brojnim vjernicima u crkvi sv.Josipa u Lipovljanima, obilježen je završetak tradicionalne manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Bio je to ujedno i Dan branitelja Općine Lipovljani koji su nakon mise i polaganja vijenaca i svijeća uveličali mnogi gostujući veterani.

Članovi Matice slovačke su zajedno s ostalim društvima pristupili bogoslužju u narodnim nošnjama, noseći darove i pjevajući crkvene pjesme. Posebno nadahnutu propovijed velečasni Tomislav Pavlović povezao je sa nedjeljnim čitanjem i motom: Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila! Istakavši gestu poniznosti i zahvalnosti, proširio je pouku na obitelj, zajednicu i domovinu. Lijepi nedjeljni dan omogućio je da povorka poslije mise šetnjom kroz centar, uveliča ovaj događaj, a najmlađi nisu krili zadovoljstvo svojim važnim ulogama u tome. Zahvaljujemo i našim članovima KUD Lipa koji su u slovačkim narodnim nošnjama sudjelovali u nedjeljnom programu. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.