Prijem povodom Dana Ustava Slovačke Republike u Zagrebu 16.09.2019.

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. Veleposlanstvo Slovačke Republike u Zagrebu organiziralo je u hotelu Westin Zagreb povodom Nacionalnog dana Ustava Slovačke Republike svečani prijem. Uz brojne članove diplomatskog zbora, prijemu je prisustvovalo mnoštvo uglednika iz političkog, javnog i kulturnog života, uključujući i vodstvo Saveza Slovaka u Hrvatskoj, te našeg saborskog zastupnika Vladimira Bileka.

Peter Susko, veleposlanik Slovačke Republike u Hrvatskoj, podsjetio je na važnost državnog praznika i kratko je sažeo postignuća Slovačke Republike nakon neovisnosti. Na početku prijema, naš pjevački zbor LIRA, otpjevao je besprijekorno prvo slovačku himnu Nad Tatrou sa blýska, a zatim hrvatsku Lijepu našu. Bila je iznimna čast nastupiti pred tako visokim gostima u ime i ispred svih 15 Matica slovačkih u Hrvatskoj. Nakon pozdravnog govora veleposlanika Petera Suska, organiziran je domjenak, te zajedničko druženje s javnim osobama iz političkog i kulturnog života u Zagrebu. Matičare iz Lipovljana na ovom skupu zastupali su Tomislav Horvat i Josip Krajči. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.