Ponovo filmski set u Slovačkoj etno kući u Željanskoj 63. 16.09.2019

U sklopu priprema za obilježavanje 250. obljetnice Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, gdje se pored ostaloga, uče slovački, češki i ukrajinski jezik, Matica slovačka je dajući svoj doprinos, omogućila da se u prostoru dvorišta i Slovačke etno kuće snime određeni dijelovi dokumentarno igranog filma koji pripremaju djelatnici škole na čelu s ravnateljicom Mirjanom Faltis.

U ponedjeljak, 16.rujna 2019. počeli su prvi kadrovi na setu u neobičnom ambijentu. Unutrašnji prostor je za ovu prigodu privremeno djelomice promijenio vizualni izgled. Glume najmlađi, a pomažu im i odrasli, tako da je „baku“ na setu u ponedjeljak odigrala i naša tajnica Marica Tisaj.  Stručnu podršku i asistenciju tijekom snimanja daju i nastavnice Ivana Klišanin i Sanja Budimir. Film će biti topla ljudska priča o djeci i obiteljima u Lipovljanima, te početku organiziranog školstva, a iduće, 2020. godine obogatit će program proslave značajne obljetnice matične škole u Lipovljanima.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.