IX. Večer jezika i kulture nacionalnih manjina u Lipovljanima 13.06.2022.

U organizaciji Osnovne škole Josipa Kozarca Lipovljani u ponedjeljak, 13. lipnja 2022. održana je tradicionalna Večer jezika i kulture nacionalnih manjina. Ove godine domaćin programa bila je Matica slovačka Lipovljani u prostoru dvorišta Slovačke etno kuće i na pozornici ispred štaglja. U podlozi ove lijepe tradicije je činjenica da 50-tero učenika uči manjinske jezike i kulturu po modelu C. Koncem školske godine, učenici i nastavnice žele pokazati koliko je toga usvojeno kad su u pitanju slovački, češki i ukrajinski jezik i kultura.

Tako je i ove godine pred roditeljima i članovima manjinskih udruga izveden brižljivo pripremljen folklorno glazbeni i recitatorski program. Matica slovačka kao i Češka beseda i Kulturno prosvjetno društvo Karpati, tijesno surađuje sa školom tijekom cijele godine, a Vijeće slovačke manjine Općine Lipovljani konkretno kupovinom i novčanom potporom stimulira  24 učenika koji uče slovački jezik i kulturu. Svakako je za pozdraviti inicijativu nastavnog osoblja matične škole da se nastavi pozitivna praksa suradnje s manjinskim udrugama u Lipovljanima, jer mladim učenicima u ovoj multikulturalnoj sredini treba ponuditi dodatne kulturne i zabavne sadržaje. Nakon programa u ugodnoj atmosferi i dobrom društvu, učenici, nastavnici i roditelji, okrijepili su se i počastili u izvedbi svojih slovačkih domaćina. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.