Izabrano vodstvo Matice za novi mandat (2021-2025) 25.02.2021.

Uz opsežne pripreme, uvjetovane Kovid epidemijom u Matici slovačkoj Lipovljani su do 25. veljače 2021. godine održani izbori za upravna tijela udruge. Poziv je bio dopisnim putem s prijedlozima poslan svim članovima na tri načina: elektronskom poštom, osobnom dostavom ili poštom. Od 125 redovnih članova, povratne odgovore je poslalo 107 članova, što je iznad očekivanja.

Nakon četiri godine, izborna je procedura prilagođena okolnostima koje nalažu zdravstvene mjere, a uz suglasnost Ureda za društvene djelatnosti Sisačko moslavačke županije, Matica slovačka Lipovljani ima izabrano vodstvo za novo četverogodišnje razdoblje. Tako je jednoglasno od svih usvojen prijedlog da predsjednik Matice slovačke ostaje Josip Krajči, dopredsjednik je Zlatko Štrban mlađi, tajnik je Matija Hepner, a članovi Upravnog odbora su još Marica Tisaj, Sonja Mokri, Marita Štelma i Vlado Turas. Nadzorni odbor Matice slovačke je u sastavu Jozefina Kranjčec (predsjednica) i članovi Željko Čiž i Tomislav Hepner. Rizničarka je Anđelka Štelma. Kako je pred upravom dosta izazova, slijedi uskoro zajednička konstituirajuća sjednica. Prvi će koraci biti na uređenju vlastitog dvora i kuće, a zatim priprema za ljetne programe. Ovisno o razvoju zdravstvene situacije, moguće su posjete u proljeće organiziranih turističkih grupa, učenika i djece iz vrtića s tetama. Najavljeno je i nekoliko obiteljskih druženja u lijepo opremljenom i uređenom prostoru. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.