Jesenje akcije slovačkih matičara 01.10.2016.

Ljetni i jesenji period nije dosadno u našem dvoru u Željanskoj 63. Dugo pripremana obnova štaglja konačno je u završnoj fazi. Pored budnog nadzora Romana Ovada,dio radova se pažljivo izvodi uz odabrani drveni materijal. Dio je to sredstava odobren kroz projektno financiranje od Ureda za iseljene Slovake iz Bratislave i Sisačko moslavačke županije.

U susret su nam također izašli tvrtke MMM Vukelić iz Brestače, Stolarska radnja Hrast vl. Davor Turas, Hrvatske šume Zagreb, te Šumarski fakultet Zagreb.Također pripremamo fumigaciju cijele Slovačke etno kuće protiv crvotočina, Agrosan Zagreb je uradio detaljnu snimku za zaštitu od crvotočina. U pripremi je u zemlji položen elektro energetski kabel između kuće i štaglja, a osigurana su i sredstva za vodovodni i kanalizacijski priključak za budući dvostruki sanitarni čvor interpoliran u plevnjak uz štagalj. Sve u svemu, mnogo je posla iza nas, a matičari su u tri dobrovoljne akcije sanirali teren, prebrali daske i građu, zaštitili drveni opšav trijema i hortikulturno održavali imanje. A moramo se pohvaliti, nakon općinske dodjele novouređenog uredskog prostora vrijedni matičari su konačno preselili ured u novi prostor u prizemlju općine, te ga dodatno uredili i namjestili.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.