LIRA nastupila na „Ruži…“ u Međuriću 05.11.2022.

Upravo je raritetno da je na svih 22 dosadašnja festivala „Ked sa ruža rozvijala“ Maticu slovačku Lipovljani diljem Hrvatske uvijek zastupao Mješoviti pjevački zbor LIRA. I ove godine, sa vrlo zahtjevnim repertoarom u Međuriću su u subotu 05. studenog vrlo lijepo, odmjereno i samouvjereno pod dirigentskim vodstvom prof. Franje Rodića izveli tri slovačke pjesme: Na tu svatu Katerinu, Trenčin dolinečka i Slovensko moje otčina moja.

Među 15 skupina koje su te večeri nastupile u Domu u Međuriću, naš zbor je imao izrazito naglašen pjev, upotpunjen novom lazanskom nošnjom, te smo ovim nastupom vrlo uspješno najavili i gostovanje u Zagrebu početkom prosinca na adventskom koncertu u organizaciji Matice slovačke Zagreb. Inače, priredbu je nakon pozdrava domaćina Josipa Jozefčika i predsjednika Saveza Slovaka Mirka Vavre, svečano otvorio Vladimir Bilek saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.