Ljetne radionice i dječje igre na dvoru Slovačkog etno doma u uvjetima korona mjera 04.07.2020.

Poštujući sve preporuke, a opet cijeneći i vrednujući svoj otvoreni prostor lijepo uređenog dvorišta pri Slovačkoj etno kući u Lipovljanima, Željanska 63, matičari su se odlučili uz podršku roditelja održati planirane programe:

– Ljetna radionica slovačkog dječjeg folklora, voditelji Tihomir Krmek i Marica Tisaj

– Radionica rukotvorina i obrade drva, voditelj Vlado Turas

-Tradicionalne vještine izrade rukotvorina na platnu, voditeljica Jozefina Hlupić

-Tradicionalne vještine zlatoveza na podlozi, voditeljica Slađana Krajči

U dopodnevnom programu prostor ispod šatora i u štaglju popunili su mladi članovi folklorne skupine KUD LIPA, učenici slovačkog jezika i kulture i mlađi članovi Matice slovačke Lipovljani. Pažljivim i kreativnim pristupom došlo se i do prvih samostalnih radova koji su kasnije bili zasebno izloženi u prostoru Slovačke etno kuće i Štaglja. Na kraju je svih 21 sudionika ovih radiona dobilo „Priznanje/Uznanie“, majicu sa grbom Matice, prigodnu olovku, a potom se uživalo uz zakusku  sa pizzom i domaćim sladoledom Slastičarne Korzo Lipovljani.

Pohvale za vrijedan i angažiran rad dobivaju: Tena Matković, Mia i Mila Dudaš, Lucija Ćosić, Ema Hlupić, Tena Kraljić, Tamara, Nikola i Dorijan Matejaš, Matija i Toni Hepner, Erik i Vito Tisaj, Karlo Krajči, Petra i Klara Klišanin, Petra i Ivan Turas, Neo i Tin Krpan i David Mokri.

Pripremu i uređenje prostora i dvorišta za ovu su prigodu u dva dana izvršili: Željko Čiž, Mladen, Ivan i Karlo Krajči, Zlatko Brnušak, Kristijan i Krešimir Sudra, Zdravko Živković, Tomislav, Toni i Matija Hepner, a unutarnje prostore kuće su uredile Anđelka Štelma, Marica Tisaj i Sonja Mokri. Sve događaje je tijekom dana slikao Dubravko Matejaš.

Ove su programe potporom omogućili Urad Slovakov žijucich v zahraniči, Općina Lipovljani i Savjet za nacionalne manjine RH, uz podršku lokalnih sponzora i donatora na čemu zahvaljujemo!

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.