Mali darovi za učenike slovačkog jezika i kulture 14.12.2021.

U ovo predblagdansko vrijeme dobri običaji i tradicija nalažu nam posjetiti i darivati učenike slovačkog jezika i kulture u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima. Tako je i ovaj puta, predsjednik Matice Josip Krajči u dogovoru s profesoricom Jelenom Dejanović, u utorak 16.prosinca 2021.g. donio za 24 učenika skromne poklone i kalendar Matice za iduću godinu.

To je samo dodatak prethodno podijeljenim duksericama s kapuljačama, tako da Matica uz svesrdnu podršku članova Vijeća slovačke manjine Općine Lipovljani, održava stalni kontakt s potencijalno najmlađim sljednicima slovačkog jezika i kulture u našoj sredini. Time se ostvaruje temeljno načelo da na mlađima počiva naša budućnost. A vremena su kovid- pandemije i razumljivo, smanjenih kontakata uz mjere zdravstvene predostrožnosti, pa se nadamo i veselimo toplijim danima iduće godine, kada ćemo ponovo u zelenom i rascvjetalom dvorištu Slovačke etno kuće dočekati učiteljicu i učenike slovačkog jezika. Ako bude sreće, smiješi nam se svima studijsko putovanje sredinom idućeg ljeta u Slovačku, a ovi učenici imaju besplatan poziv.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.