Marljivim radom obnavljamo i čuvamo svoju baštinu 22.06.2021

U jednoj od brojnih ovogodišnjih akcija, u subotu 19.lipnja 2021.g. članovi Matice slovačke Lipovljani s velikim su zadovoljstvom završili još jedan očuvani i rekonstruirani objekt u  vlastitom dvorištu Slovačke etno kuće. Nekadašnja bačvarska i drvodjelska radionica poprima novo ruho, a uz stručnu pomoć i nadzor, nakon pokrivanja crijepom i čišćenja okoliša, zahvaljujući donatorima i pecara sa ražnja podarila je objed za lijepo društvance.

. Sudjelovali su: Antun Tisaj, Vlado Turas, Tomislav i Matija Hepner, Željko Čiž, Mirko Fedak, Kristijan Sudra, Mario Bukovski, Goran, Mladen i Josip Krajči, Josip Žilka i Zdravko Živković.  S druge strane, unutar kuće pospremanje, čišćenje, promjena posteljine i mnogo nevidljivog posla obavile su Anđelka Štelma, Slađana Krajči i Sonja Mokri. A sve se to polako slaže da ovogodišnji ljetni programi proslave Ćirila i Metoda, radionice i susret slovačkih obitelji, budu na najvišoj mogućoj razini. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.