Pjevali smo na festivalu „KEĎ SA RUŽA ROZVÍJALA“ u Markovcu 09.11.2019

Festival slovačke glazbe i pjesme „KEĎ SA RUŽA ROZVÍJALA“ održan je ove godine u Markovcu Našičkom u subotu, 09. studenog u njihovoj Drevenici. Pored brojnih uzvanika, program je otvorio saborski zastupnik Vladimir Bilek, a kasnije je sve sudionike i goste pozdravio i Veleposlanik Slovačke Republike u Zagrebu g.Peter Susko.

Glavni su pokrovitelji ovog programa Savjet za nacionalne manjine RH i Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Pred punim gledalištem, po 21.puta lipovljansku Maticu je predstavio mješoviti pjevački zbor Lira sa apjevima: Aká si mi krásna, Zem moja slovenská, a Tancuj, tancuj, vykrúcaj!

Prof. Franjo Rodić je bio vrlo zadovoljan sa izvedbom, a potvrdnu ocjenu je dala i neumorna publika, koja je strpljivo i sa interesom poslušala 14 matičnih skupina i gostujući zbor Lisinski iz Našica. Nakon programa i dodjele priznanja, te zahvale domaćinima na uspješnoj organizaciji, za preko 350 sudionika i gostiju priređen je domjenak sa zabavom u mjesnom vatrogasnom domu u Markovcu.(jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.