Posjeta predsjednika Ureda za iseljene Slovake Vlade Republike Slovačke 28.07.2021

U sklopu svoje radne turneje Maticu slovačku u Lipovljanima u srijedu 28.07.2021. posjetio je predsjednik Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Mgr. Milan Jan Pilip iz Bratislave. Nakon što se u matičinom uredu sastao s članovima uprave MS Lipovljani, obišao je Narodnu knjižnicu i čitaonicu Lipovljani, a zatim u društvu domaćina detaljno razgledao Slovačku etno kuću u Željanskoj ulici.

U pratnji su mu bile Iveta Baloghová referentka OSPO i Ingrid Slaninková, redaktorka RSI RTVS s Radio Slovakia International. Radni dio s nekoliko reportažnih intervjua završio je objedom ispod krošnje starog bijelog duda. Zahvala na dolasku i našem saborskom zastupniku Vladimiru Bileku, te Jozefu Jozefčiku, predsjedniku susjedne matice iz Međurića. Za ugodu su se ovaj puta ispred domaćina potrudili: Josip Krajči, Matija Hepner, Anđelka Štelma, Ljiljana Bokor, Vlado Turas, Marita Štelma i Kristijan Sudra. Uz veliki interes i zadovoljstvo viđenim, od strane gostiju iskazana je spremnost za nastavak potpore svih programa Matice, što nam je veliki poticaj u radu, obzirom da je ovaj Ured dugi niz godina glavni oslonac za posebne projekte. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.