Predstavnice SKC iz Našica u posjetu Matici i školi u Lipovljanima 27.02.2020.

Jedini značajan događaj u veljači za Slovake u Lipovljanima vezan je na naše učenike slovačkog jezika i posjetu suradnica iz Slovačkog kulturnog centra u Našicama. Bili smo ponosni u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani u četvrtak, 27.veljače 2020.g. na završnom predstavljanju rezultata dvogodišnjeg projekta Erasmus+ “Zajedno u različitosti/Together in diversity”. Najvažniji naglasci za nas su, da je broj učenika slovačkog jezika i kulture porastao u dvije godine s 18 na 36 i da su izrađeni nastavni priručnici za učenje slovačkog jezika i kulture za svih osam razreda. Čestitke cijelom timu i našim učenicima slovačkog jezika!

Svoju su zahvalnost za uloženi dvogodišnji stručni i pedagoški trud profesorici slovačkog jezika Jeleni Dejanović u ovoj svečanoj prigodi izrazili predsjednik Matice slovačke Lipovljani Josip Krajči, ravnateljica Slovačkog kulturnog centra u Našicama dr.sc. Sandra Kralj Vukšić i šefredaktorka “PRAMEŇA” Tatjana Seničanin. Posjeta uvaženih suradnica iskorištena je ovom prigodom i za dogovore oko zajedničkih ovogodišnjih aktivnosti Matice i Centa. To se prije svega odnosi na ugovaranje nekoliko vrsnih izložbi koje će Matica slovačka Lipovljani dobiti preko Slovačkog kulturnog centra za nastupajuća događanja. a u kalendaru toga ima mnogo: od Prehliadke slovenskeho folklora pre dospelich, ljetnih programa na dvorištu Slovačke etno kuće do Lipovljanskih susreta koncem augusta i Dana slovačke kulture u oktobru. Raduje prijedlog da se uz pomoć Slovačkog Veleposlanstva u Zagrebu nabavi kolekcija slovačkih igranih filmova, što je moguće prikazivati u ljetnom periodu u uređenom prostoru štaglja u dvoru Slovačkog etno doma u Lipovljanima. (jk)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.