Radio emisije o nama 10.02.2020.

Prema programu javnog djelovanja i vidljivosti aktivnosti Matice slovačke Lipovljani, predsjednik udruge Josip Krajči gostovao je na radio postajama u Kutini i Novskoj. Tako je koncem mjeseca siječnja u tematskoj emisiji Radio Moslavine u Kutini zajedno sa Dragutinom Pasarićem u polsatnoj emisiji govorio o NOĆI MUZEJA i sudjelovanju lipovljanskih matičara u tom programu, a predstavljene su i sve druge djelatnosti, uz naglasak na zajedničkim višegodišnjim projektima sa Maticom hrvatskom Ogranak Kutina.

Novinarka i voditeljica Gordana Pelin zadržala se tijekom emisije na osobitostima i detaljima vezanim na zatečenu materijalnu baštinu u samoj etno kući koja je ponudila pored predmeta kućanske uporabe i dokumentarnu pisanu bibliografsku građu, staru fotodokumentaciju na crno bijelim negativima na staklu, a ove će se godine jednim projektom pokušati u okviru male fonoteke osposobiti i stare gramofonske ploče koje su dio također kućne zbirke na ovoj adresi.   

U ponedjeljak, 10. veljače 2020. na Radio postaji Novska voditeljica Višnja Lovrić  Mencej je ugostivši po drugi puta ove godine, predsjednika udruge Josipa Krajčija za emisiju „Naši korijeni“ također potaknula prikaz najaktualnijih događanja iz života i rada Matice slovačke Lipovljani, uz napomenu kako ova udruga ima i primjerenu vlastitu internet stranicu na kojoj se također može svatko zainteresiran informirati. Dobar je osjećaj kada se može društveni rad vrednovati i kroz javno obznanjene prikaze na primjeren način i uz iskazan interes medija za to. (jk) 

Emisiju na Radio Moslavini možete preslušati ovdje…

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.